Amennyiben ügyfeleink a célországban nem kívánnak önálló irodát vagy telephelyet fenntartani, úgy biztosítjuk számunkra székhelyszolgáltatásunkat. Ezáltal nemcsak költségektől szabadítjuk meg ügyfeleinket, de biztosítjuk, hogy egyben a törvényes kötelezettségeiknek is eleget tudjanak tenni.

 • Németországban és Magyarországon hivatalos, bejegyzett székhely, telephely
 • Levelek, csomagok (különösképpen adóhatóságtól, egyéb  hivataloktól érkező levelek) átvétele
 • Azonnali üzenettovábbítás faxon vagy e-mailen
 • Igény szerint telefonos szolgáltatás
 • Igény szerint irodahasználat

 

Tapasztalataink szerint sajnos több leendő cégtulajdonos, illetve cégvezető követi el azt a hibát, hogy csak azután keres adótanácsadót, illetve könyvelőt miután a cégalapítás már megtörtént és adott esetben az adózási mód is kiválasztásra került a közjegyző, illetve alapító ügyvéd által. 

Különösen a németországi jelenlétet tervező cég, illetve magánszemély tulajdonosoknál lenne azonban fontos, hogy ezt megelőzően kerüljön sor egy konzultációra kollégáinkkal, ugyanis nem feltételnül a legkézenfekvőbb vállalkozási forma a legoptimálisabb és legkedvezőbb adózási szempontból. Ugyanakkor mérlegelni szükséges egyébb szempontokat is, így többek között eldöntendő, hogy például egy kedvezőbb adózású Gbr-t választja-e a cégalapító egy ugyan drágább viszont korlátolt felelősséget biztosító GmbH vagy nem önálló kirendeltség (ú.n. Zweigniederlassung) helyett. 

Fontos a németországi tervezett létszám is, amennyiben a cég vállalkozási szerződéssel (ú.n. Werkvertraggal) kíván külföldön dolgozni. A 2011.-es teljes szolgáltatási szabadság (ú.n. Dienstleistungsfreiheit) óta hangsúlyos téma a magyar cégek lehetősége Nyugat-Európai munkaerőkölcsönzési lehetősége is. 

Fentiek megvitatása miatt ajánljuk, hogy már a cégalapítás, illetve külföldi fióktelep nyitás előtt vegye fel irodánkkkal a kapcsolatot, hogy vállalkozása már az elejétől kezdve megfontolt alapokon nyugodjon.

 

Német irodánk kiemelt ügyfeleink részére plussz szolgáltatásként nyújtja akár társasági, akár privát viszonylatban a vagyonkezelési bizalmi tanácsadási szolgáltatásunkat.

Napjainkban a fokozódó vagyonosodási vizsgálatok és az EU-n belüli adatátadás előtt leomló határok miatt különösen fontos már a kisebb vagyonnal rendelkező személyek számára is a hosszútávú, törvényileg biztos ám a lehetőségeket kihasználó vagyonkezelés.

A teljesség igénye nélkül biztosítjuk:

 • Nyugdíj-előtakarékossági tanácsadás különös tekintettel ügyvezetők és családtagjai számára
 • A német nyugdíjbiztosító által folytatott státuszmegállapító vizsgálat  támogatása
 • Jövedelemadó és társadalombiztosítási vizsgálatok figyelemmel kísérése
 • Különböző modellezési lehetőségek az adó, nyugdíj és megtakarítások viszonylatában

 

Német irodánk számos német társasággal mint ügyféllel áll kapcsolatban, melyek munkaerő szükségletüket (elsősorban szakképzett és nyelvet beszélő szakmunkás) magyar szakemberekkel töltötték fel, illetve kívánják a jövőben biztosítani. Ezen munkaerő igényeket egy tőlünk független, de általunk jogilag ellenőrzött és adózás tekintetében általunk kezelt stratégiai alvállalkozó partnerrel biztosítjuk

Amennyiben Önnek hazánkban olyan szakemberekre van szüksége, melyek Németországban már bizonyítottak, kérem keressen meg bennünket. A partner szakterülete a fizikai szakmunkások közül a minősített hegesztők (CO és AWI), lakatosok, szerkezetlakatosok, villanyszerelők, ezen belül is a magasan kvalifikált elektromos kapcsolószekrény szerelők. 

 

 1. Jövedelemadó és társadalombiztosítási vizsgálatok figyelemmel kísérése
 2. A német nyugdíjbiztosító társaság által folytatott státuszmegállapító vizsgálat támogatása
 3. Nyugdíjelőtakarékossági tanácsadás különös tekintettel ügyvezetők és családtagjai számára
 4. Munkaszerződések elkészítése ill. vizsgálata